Додаткове меню

 До Дня української писемності і мови в ліцеї було проведено літературно-мистецьке свято "Зачаруй мене розмовою українською мовою". Цього дня  кожен учень відчував себе частинкою великої і славної країни, бо ще раз засвідчував свою любов до неї. У класах було проведено ряд  різноманітних заходів, які розкривали велич і могутню силу рідного слова.

У 1-А класі   (вчитель В. Добровольська) діти взяли участь у літературній вікторині, де зустрілися з песиком Патроном. Малюки із захопленням впізнавали героїв казок, розгадували ребуси та кросворди. Першокласники  декламували вірші про мову, Україну, співали пісні. 
"В писемності і мові наша сила" - під таким девізом відбулася година спілкування в 2-А класі, організована С. Ліщенко. Школярі написали диктант «Батьківська мова», декламували вірші  про рідну мову .Найкращими читцями поезій визнані такі учні: Іванько Артем, Іванько Андрій, Міщенко Артем, Мороз Юлія, Линчак Богдана. Несподіваним сюрпризом заходу став челендж «Підбери найкращу ознаку» та ніжне  звучання пісні «Українська мова» у виконанні дівчаток.
У 3-А класі вчитель А. Лиса провела інтелектуальну гру "Впізнай рідне слово". Учні мандрували  стежками рідної мови, розв'язуючи мовні цікавинки, виконували завдання  інтерактивної  презентації.
Жваво пройшов урок  української мови  у 4-Б класі, який провела А. Бідник. Діти   дізнались цікаві факти про мову,  познайомились з висловами   відомих людей про її багатство  та досліджували значення мови в житті кожної  людини.
5-А клас під керівництвом Р. Тімошова долучився до написання диктанту "Ми - славних козаків нащадки". Учні здійснили екскурс у минуле нашої держави, познайомились з історією виникнення свята. Діти підготували відео - проєкт про цікаві факти з життя та діяльності запорожців, декламували поетичні твори про Україну, мову та сучасність. Захід залишив приємні враження для кожного учасника.
Захоплюючою була філологічна гра «Диво калинове – мова», яку провела В. Дідич у 5-Б класі.
 Клас був поділений на дві команди – команда хлопчиків та команда дівчаток, де кожен намагався проявити свої здібності. Діти дізналися багато фактів про історію виникнення писемності. Цікавими були завдання, які виконували діти у грі: «Шифрувальник», «Галявина ребусів», «Дивокрай фразеологізмів», «Філворд», «Монофон», складали вірші, придумували хмари слів. Перемогла дружба! Гра вдалася, емоції переповнювали дітей і вони чекають на нові цікаві заходи.
У 8-Б класі  було  проведено квест. Команда «Відгадники» розгадувала різні завдання, а команда «Шукачі» за отриманими вказівками шукала предмети, речі в різних місцях шкільного приміщення. Наприклад: квіти маки і волошки знайшли в їдальні («де смачно пахне»), а «Кобзаря» Т. Шевченка в столі охоронця на 1 поверсі, «Тлумачний словник української мови» - в зеленому куточку, а стрічки та дерев‘яну ложку  знайшли в класі; намальовану дівчатами калину знайшли тоді, коли  відгадники назвали ім‘я художниці. «Символ роду, пам‘яті» - рушники - відгадали зразу, але знайшли їх  шукачі  тільки в кінці квесту.  
 Команда « Мовники» конструювала з даних літер слова, а команда «Патріоти» зробила квітку «Україна», підібравши синонімічні складові. Імпровізована виставка, зроблена гуртом, стала вінцем квесту і ще більше згуртувала класний колектив.
 Учні старших класів активно долучились до написання Радіодиктанту національної єдності-2022.
Свято вдалося. Проведені заходи додали ліцеїстам  знань, ще раз підкреслили значущість та вплив рідної мови на формування учня-патріота.  Різноманітні інтерактивні завдання підняли настрій дітей та добавили позитивних емоцій.  
 
 .                                                                                                                                         
© 2024. ВОЛОДАРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ