Додаткове меню

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу. Для українців мова – це не просто набір слів, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом. Цього дня в 1-А класі  було проведено свято рідної мови "Слово до слова - складається мова".

Учні активно працювали:  виконували інтерактивні вправи в групах, створювали асоціативний кущ до слова мова, розфарбовували малюнки, відгадували та складали слова, співали українські пісні. Основний акцент під час проведення заходу з учнями 5-А класу був  зроблений на тому, що мова - духовний скарб нації, в якому закодовано всю її історію. Цікаво для учнів пройшов  квест  "Таємниці рідного слова",

який складався з семи конкурсних завдань, виконуючи які, школярі дізнались багато цікавих фактів про Україну. Учні перевірили свої знання та вміння з рідної мови, декламували поезії українських  митців. А підсумком заходу стало виконання пісні "Українська мова". Любімо нашу мову, бережімо її!

   

Українська мова - мова калинова

© 2024. ВОЛОДАРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ