Додаткове меню

   Міжнародний день толерантності 16 листопада відзначається в усіх країнах світу. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповіданн, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

    З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей традиційним стало проведення «Тижня  толерантності» у нашому закладі .   

     Протягом тижня були проведені заняття з елементами тренінгу «На доброму серці тримається світ», «Толерантність- запорука людяності», “Толерантність починається з мене”. Діти переглядали  відеоролики,  мультфільми  про толерантне ставлення один до одного.

    Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:

  • бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
  • навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
  • цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
  • зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.              
© 2024. ВОЛОДАРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ